|
Kanuni
|
 |
« : Şubat 24, 2010, 02:23:50 ÖS » |
|
Sevgili Arkadaşlar,
Askerliğini Kıbrıs'ta yapmakta olan arkadaşlarımızın en büyük sorunlarından biride ziyaret edilmemek.
Bir çok askerimiz üçyüz küsur gün boyunca hiç ziyaret edilmeden, yakınlarına hasret bir şekilde askerlik görevlerini yerine getirmekte.
Kıbrıs aslında çok uzak değil, özellikle hergün istanbul, ankara, izmir, adana, antalya dan uçak seferleri bulunmakta ve uçakla sadece 1 - 1.5 saat sürüyor.
Ayrıca Trabzon ve Gaziantepten haftada 1 kez karşılıklı seferler yapılıyor.
Bir çok aile çeşitli illerde bulunan ve üstelik uçakla seyehat imkanın olmadığı yerlerdeki askerlerini 8 - 10 saatlik otobüs yolculuğuna katlanarak ziyaret ederken, Kıbrıs'taki askerlerin ziyaret edilmemesi çok dikkat çekici.
Üstelik Kıbrıs'a biletler erkenden alınırsa çok ekonomik bir maliyetle üstesinden gelinebiliniyor, bazen otobüsten bile daha ekonomik.
Eğer ekonomik durumunuz müsade ediyorsa askerlerinizi askerlik süresi boyunca en az bir kez ziyaret etmeye çalışmalısınız. Böylece askerinizi ne kadar sevindireceğinizi unutmayınız.
Eğer ziyaret ettiğiniz asker eşiniz yada çocuğunuzsa, hafta sonu evci iznide alabilirsiniz. Üstelik yıllık iznine dokunmamış olacaksınız.
Saygılarımla,
Not: Çocuğu yada çocukları bulunan Asker Eşleri eşi Kıbrıs'a askere gitmeden önce eşlerinden çocuklarını yurtdışına çıkarabilmek için muvafakatname almalılar.
Aksi takdirde çocuklarınızla Kıbrıs'a seyehat etmenize Türkiye Pasaport polisi izin vermeyecektir. Muvafakatnameniz yoksa çocuğunuzu Türkiye de bırakarak eşinizi görmeye gidebilirsiniz.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2010, 06:48:52 ÖÖ Gönderen: Kanuni »
|
|
Msn adresimiz: kanuni@kibristaaskerlik.comAcil sorularınız için, bu msn adresini kendinize çekinmeden ekleyebilirsiniz. Geneli ilgilendiren konulardaki sorularımızı forumdan yazmaya özen göstermenizi rica ediyoruz. Böylece cevaplardan bütün arkadaşlarımız faydalanabilirler.
|
|
|
|
asimcan
|
 |
« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2010, 05:20:52 ÖS » |
|
eşimi ziyaret etmek etmek çok istiyorum. onunla 2 gün geçirmek hem bana hemde ona iyi gelecektir. ama çocuğumla nasıl giderim? ve onu bırakıp nasıl giderim bilmiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asimcan
|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2010, 05:21:32 ÖS » |
|
offff offfff
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melisinanc
Newbie
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 24, 2010, 07:09:34 ÖS » |
|
ekledim sanırım canım profilinde foto yok değilmi ? bu arada kardeşimin facesinden ekledim. benim facem yok kabul et
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kanuni
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2010, 06:44:40 ÖÖ » |
|
eşimi ziyaret etmek etmek çok istiyorum. onunla 2 gün geçirmek hem bana hemde ona iyi gelecektir. ama çocuğumla nasıl giderim? ve onu bırakıp nasıl giderim bilmiyorum.
Çocukları bulunan aileler Eşleri askere gitmeden önce eşlerinden çocuklarını yurtdışına çıkarabilmek için muvafakatname almalılar. Aksi takdirde çocuklarınızla Kıbrıs'a seyehat etmenize Türkiye Pasaport polisi izin vermeyecektir. Muvafakatnameniz yoksa çocuğunuzu Türkiye de bırakarak eşinizi görmeye gidebilirsiniz. KKTC yurtdışı sayıldığından çocukların anne ve babalarının ikisi birden yanlarında değilse KKTC'ye çıkışlarına izin verilmez. Ancak o sırada uçuşta olmayan ebeveyn noter'den ücretli emniyetten ise ücretsiz sağlanan muvafakatname vermek sureti ile çocuğun diğer ebeveynle uçmasını sağlayabilir. Lütfen bu yazıyı dikkate alarak uçak biletinizi alınız. Sonra havaalanında mağdur olabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
Msn adresimiz: kanuni@kibristaaskerlik.comAcil sorularınız için, bu msn adresini kendinize çekinmeden ekleyebilirsiniz. Geneli ilgilendiren konulardaki sorularımızı forumdan yazmaya özen göstermenizi rica ediyoruz. Böylece cevaplardan bütün arkadaşlarımız faydalanabilirler.
|
|
|
|
asimcan
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2010, 09:55:05 ÖÖ » |
|
anladım çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slimpy
Newbie
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2010, 05:05:14 ÖS » |
|
Trabzondan sefer var yazın gitcem insallah  89/4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gurbette
Newbie
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2010, 04:50:31 ÖS » |
|
Merhaba kardeşim kıbrısta asker.61.Piyade alayında asker. Erdemli olarak geçiyormuş sanırım. Ziyarete gidicez ama yeri tam olarak bilmiyoruz yani Erdemli Gazimagosaya mı daha yakın yoksa Girneye mi oteli ona göre ayarlamamız lazım. uçakla varışımız 23:30 gibi olacak o saatten sonra izinde verirler mi bilmiyoruz dışarı çıkmasına. Yeri tam olarak nerde ve nereden otel ayarlamamız gerek yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gurbette
Newbie
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2010, 04:52:34 ÖS » |
|
bu arada kardeşimin birliği kırıklara bağlıymış. Kırıklar nereye yakın girne mi magosa mı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gurbette
Newbie
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2010, 07:38:23 ÖS » |
|
Erdemliye gelmeden bir yer var bende orası diye tahmin ediyorum. Otelide ona göre ayarladım umarım saçma sapan bi yerden almamışımdır. Teşekkür ederim ilginize
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilknur
Newbie
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 09, 2010, 09:51:20 ÖS » |
|
meraba benim sevgilim girnede asker ama 1 aydır haber alamıyorum ona nasıl ulaşabilirim askeriyeyi falan arayabilir miyim?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
reobig
Newbie
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2010, 10:47:05 ÖÖ » |
|
meraba benim sevgilim girnede asker ama 1 aydır haber alamıyorum ona nasıl ulaşabilirim askeriyeyi falan arayabilir miyim?
Valla ilknur eşim gittiği günden beri her gün beni saniyelik dahi olsa arıyor ama sanırım 2 tane tel varmış orada ve çok sıra oluyormuş ,belkide daha kontür alamadığı için arayamamıştır seni ,merak etme, onları şimdi denetim var die sıkıyorlarmış en kısa zamanda sana haber vermeye çalışır üzülme sen 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilknur
Newbie
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2010, 12:19:50 ÖS » |
|
çok teşekkür ederim içim rahatladı sayenizde:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuruçaylı34
Newbie
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 10, 2010, 02:56:18 ÖS » |
|
ben 1992 de kırklarda 15 ay görev yaptım.28.tüm.28.top.aly.2.top.tb.2.batarya.kırklar aslında vadinin adı ercan hava alanına 15 dk.mesafede en yakın şehir lefkoşedir.rivayete göre 1974 harekatında rumlar tarafından esir alınan 40 mehmetçik diri diri burada bulunan taş öğütme ocağında şehit edildiğinden bölgeye bu isim verilmiş.tüm 1971/1 2.batarya askerlerine selam olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|